Golyibogyós kiflipuding

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 kifli
  • 1 ek mazsola
  • 1 ek goji bogyó avagy farkasbogyó (kandírozott)
  • 3 dkg baracklekvár
  • porcukor a szóráshoz
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 4 db 6 cm átmérőjű forma

Az öntethez:

  • 5 dl habtejszín
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • csipet só
  • 1 vaníliarúd
  • 8 dkg cukor

Elkészítése:

A zsemlét vagy kiflit szeletekre vágjuk és a szeleteket bekenjük vajjal.

A formákat kivajazzuk, a habtejszínt a felére beforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a vaníliarudat hosszában felvágjuk, a tejet a habtejszínnel, a tojás sárgájával és a vanília rúddal felforraljuk, a csipetnyi sót és a cukrot hozzáadjuk.

A vajas kifliszeleteket a formába rétegezzük. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vaníliarudat kivesszük a tojásos tejből és a fehérjehabot lazán a tejbe forgatjuk.

A mártásból egy keveset félreteszünk, a többit a kifliszeletekre öntjük, majd a tetejére mazsolát és goji bogyót szórunk, azután az előmelegített sütőbe, vízfürdőben kb 30 percig sütjük.

Óvatosan kivesszük a formából, késsel segíthetünk, felforrósított baracklekvárral megkenjük a tetejét és tányérokra tesszük. Végül porcukorral megszórva, akár virágszirommal is díszíthetjük, de ez utóbbi el is maradhat.

A mártással együtt kínáljuk. Ha a mártásunk híg lenne, sűrítsük be 1 ek vaníliás pudingporral.

Tipp:

Ezt a desszertet régóta készítem már. Ha van maradék zsemlém vagy kiflim, akkor abból biztos kiflipudingot készítek, mert annyira ízletes. Most az újdonságnak számító goji bogyós változatot próbáltam ki.