Garnélarák rizzsel recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 bögre jázmin rizs
- 1 közepes cukkini
- 40 dkg garnélarák, fagyasztott
- 1 pohár joghurt
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1,5 dl Martini, édes
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 kk pirospaprika
- 5 mentalevél
- 3 szál újhagyma
- só
Elkészítése:
A rizst megmosom, és forrásban lévő sós vízbe öntöm (1 rész rizs, 2,5 rész víz).
Kis lángon 15-18 percig fedő alatt főzöm, amíg a rizs megpuhul. Végül leöntöm a felesleges vizet róla, és melegen tartom.
A fagyasztott garnélarákot felengedem, lecsöpögtetem, és a vajban megsütöm. Ráöntöm a Martinit, hagyom elpárologni, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a felkockázott cukkinit.
Sózom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, meglocsolom az olívaolajjal, és 5 percig erős tűzön pirítom.
Végül összekeverem a felaprított mentalevelekkel, joghurttal és a rizzsel.
Forrón tálalom.
A garnélarák rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 115 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.