Fűszeres hasáb zeller recept

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb, friss zellergumó
- 1 ek kókuszolaj
- 1 cikkely fokhagyma
- 1-1 csipet fűszerpaprika és törött bors
Elkészítése:
A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük.
A kókuszolajba (megolvasztott kókuszzsír) belereszeljük a fokhagymát, hozzáteszünk a fűszereket, jól összekavarjuk, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zeller hasábokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé, sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük.
Tipp:
A legtöbb ember szereti a hasábburgonyát annak ellenére, hogy tudjuk nem túl egészséges. Ezzel a recepttel kiválthatjuk ezt a finomságot egészségesre.
A képen látható köret zellerből készült, de ugyanígy készítem karalábéból is. Tökéletesen helyettesíti a hasábburgonyát.
Megéri egy kicsivel több időt fordítani arra, hogy szépen, egymás mellé elrendezzük a hasábokat, mert így egyenletesen fog megsülni. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak, vagy mártogatáshoz is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »