Fűszeres hasáb zeller recept

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb, friss zellergumó
- 1 ek kókuszolaj
- 1 cikkely fokhagyma
- 1-1 csipet fűszerpaprika és törött bors
Elkészítése:
A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük.
A kókuszolajba (megolvasztott kókuszzsír) belereszeljük a fokhagymát, hozzáteszünk a fűszereket, jól összekavarjuk, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zeller hasábokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé, sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük.
Tipp:
A legtöbb ember szereti a hasábburgonyát annak ellenére, hogy tudjuk nem túl egészséges. Ezzel a recepttel kiválthatjuk ezt a finomságot egészségesre.
A képen látható köret zellerből készült, de ugyanígy készítem karalábéból is. Tökéletesen helyettesíti a hasábburgonyát.
Megéri egy kicsivel több időt fordítani arra, hogy szépen, egymás mellé elrendezzük a hasábokat, mert így egyenletesen fog megsülni. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak, vagy mártogatáshoz is kiváló.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »