Fűszeres hasáb zeller recept

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb, friss zellergumó
- 1 ek kókuszolaj
- 1 cikkely fokhagyma
- 1-1 csipet fűszerpaprika és törött bors
Elkészítése:
A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük.
A kókuszolajba (megolvasztott kókuszzsír) belereszeljük a fokhagymát, hozzáteszünk a fűszereket, jól összekavarjuk, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zeller hasábokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé, sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük.
Tipp:
A legtöbb ember szereti a hasábburgonyát annak ellenére, hogy tudjuk nem túl egészséges. Ezzel a recepttel kiválthatjuk ezt a finomságot egészségesre.
A képen látható köret zellerből készült, de ugyanígy készítem karalábéból is. Tökéletesen helyettesíti a hasábburgonyát.
Megéri egy kicsivel több időt fordítani arra, hogy szépen, egymás mellé elrendezzük a hasábokat, mert így egyenletesen fog megsülni. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak, vagy mártogatáshoz is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »