Fűszeres hasáb zeller recept

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb, friss zellergumó
- 1 ek kókuszolaj
- 1 cikkely fokhagyma
- 1-1 csipet fűszerpaprika és törött bors
Elkészítése:
A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük.
A kókuszolajba (megolvasztott kókuszzsír) belereszeljük a fokhagymát, hozzáteszünk a fűszereket, jól összekavarjuk, majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zeller hasábokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé, sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük.
Tipp:
A legtöbb ember szereti a hasábburgonyát annak ellenére, hogy tudjuk nem túl egészséges. Ezzel a recepttel kiválthatjuk ezt a finomságot egészségesre.
A képen látható köret zellerből készült, de ugyanígy készítem karalábéból is. Tökéletesen helyettesíti a hasábburgonyát.
Megéri egy kicsivel több időt fordítani arra, hogy szépen, egymás mellé elrendezzük a hasábokat, mert így egyenletesen fog megsülni. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak, vagy mártogatáshoz is kiváló.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »