Füstölt szalonnás melegszendvics recept
Hozzávalók:
- 100 g füstölt szalonna
- 0,5 fej lilahagyma apróra vágva
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ketchup
- 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
- oregánó (morzsolt)
- őrölt bors
- 150 g reszelt (ementáli) sajt
- só
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a fűszereket (mustár, ketchup, fokhagyma, fűszerpaprika, oregánó, bors, só, apróra vágott hagyma).
A krémet villával jól összekeverjük.
A kenyereket vagy félbevágott kifliket megkenjük a krémmel, majd tepsire tesszük a szedvicseket. Reszelt sajttal megszórjuk.
A sütő grill fokozatán kb 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.
Tipp:
A sóval vigyázz, mivel a szalonna is sóban pácolt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









