Füstölt szalonnás melegszendvics recept
Hozzávalók:
- 100 g füstölt szalonna
- 0,5 fej lilahagyma apróra vágva
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ketchup
- 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
- oregánó (morzsolt)
- őrölt bors
- 150 g reszelt (ementáli) sajt
- só
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a fűszereket (mustár, ketchup, fokhagyma, fűszerpaprika, oregánó, bors, só, apróra vágott hagyma).
A krémet villával jól összekeverjük.
A kenyereket vagy félbevágott kifliket megkenjük a krémmel, majd tepsire tesszük a szedvicseket. Reszelt sajttal megszórjuk.
A sütő grill fokozatán kb 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.
Tipp:
A sóval vigyázz, mivel a szalonna is sóban pácolt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









