Füstölt szalonnás melegszendvics

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt szalonna
  • 0,5 fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál ketchup
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • oregánó (morzsolt)
  • őrölt bors
  • 150 g reszelt (ementáli) sajt

Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a fűszereket (mustár, ketchup, fokhagyma, fűszerpaprika, oregánó, bors, só, apróra vágott hagyma).

A krémet villával jól összekeverjük.

A kenyereket vagy félbevágott kifliket megkenjük a krémmel, majd tepsire tesszük a szedvicseket. Reszelt sajttal megszórjuk.

A sütő grill fokozatán kb 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.

Tipp:

A sóval vigyázz, mivel a szalonna is sóban pácolt.