Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 bögre kockára vágott cukkini
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre kockára vágott kisebb vöröshagyma
- 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
- 1/2 bögre juhtúró ( de lehet tehéntúró is)
- 1 cs sütőpor
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só
Tetejére:
- 1 ek őrölt rozmaring
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- tepsi aljára vaj, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk az őrölt rozmaringot és a lereszelt füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.