Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 bögre kockára vágott cukkini
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre kockára vágott kisebb vöröshagyma
- 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
- 1/2 bögre juhtúró ( de lehet tehéntúró is)
- 1 cs sütőpor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só
Tetejére:
- 1 ek őrölt rozmaring
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- tepsi aljára vaj, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk az őrölt rozmaringot és a lereszelt füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »