Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény recept

Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 bögre kockára vágott cukkini
    • 1 bögre liszt
    • 1/2 bögre olaj
    • 1 bögre kockára vágott kisebb vöröshagyma
    • 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
    • 1/2 bögre juhtúró ( de lehet tehéntúró is)
    • 1 cs sütőpor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • majoránna
    • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
    • őrölt bors

    Tetejére:

    • 1 ek őrölt rozmaring
    • 20 dkg reszelt füstölt sajt
    • tepsi aljára vaj, zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.

    A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
    A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.

    A tetejére rászórjuk az őrölt rozmaringot és a lereszelt füstölt sajtot.

    180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.

    Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá