Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 bögre kockára vágott cukkini
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre kockára vágott kisebb vöröshagyma
- 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
- 1/2 bögre juhtúró ( de lehet tehéntúró is)
- 1 cs sütőpor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só
Tetejére:
- 1 ek őrölt rozmaring
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- tepsi aljára vaj, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk az őrölt rozmaringot és a lereszelt füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »