Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 bögre kockára vágott cukkini
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre kockára vágott kisebb vöröshagyma
  • 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1/2 bögre juhtúró ( de lehet tehéntúró is)
  • 1 cs sütőpor
  • 3 egész tojás
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • őrölt bors

Tetejére:

  • 1 ek őrölt rozmaring
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • tepsi aljára vaj, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.

A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.

A tetejére rászórjuk az őrölt rozmaringot és a lereszelt füstölt sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.

Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.