Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciás padlizsánkrém recept

Franciás padlizsánkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg padlizsán
    • 1 fej rózsaszín sonkahagyma
    • 3 érett paradicsom
    • 2-3 ek friss korianderlevél
    • 2 húsos kápai paprika
    • kurkuma, őrölt koriander, só
    • 1/2 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    Megsütjük a padlizsánt és a paprikát 200 fokos sütőben, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd lecsepegtetjük.

    Felaprítjuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a padlizsánt

    Üvegesre dinszteljük kevés olajon a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a padlizsánt és a paprikát, majd ízesítjük a száraz fűszerekkel és 15-20 percig főzzük.

    Beletesszük a frissen vágott koriander levelet és összekeverjük, majd lefedjük majd néhány percre.

    Bagettre, pirítósra kenjük és salátával díszítve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá