Franciás padlizsánkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 1 fej rózsaszín sonkahagyma
- 3 érett paradicsom
- 2-3 ek friss korianderlevél
- 2 húsos kápai paprika
- kurkuma, őrölt koriander, só
- 1/2 dl olívaolaj
Elkészítése:
Megsütjük a padlizsánt és a paprikát 200 fokos sütőben, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd lecsepegtetjük.
Felaprítjuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a padlizsánt
Üvegesre dinszteljük kevés olajon a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a padlizsánt és a paprikát, majd ízesítjük a száraz fűszerekkel és 15-20 percig főzzük.
Beletesszük a frissen vágott koriander levelet és összekeverjük, majd lefedjük majd néhány percre.
Bagettre, pirítósra kenjük és salátával díszítve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









