Franciás padlizsánkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg padlizsán
  • 1 fej rózsaszín sonkahagyma
  • 3 érett paradicsom
  • 2-3 ek friss korianderlevél
  • 2 húsos kápai paprika
  • kurkuma, őrölt koriander, só
  • 1/2 dl olívaolaj

Elkészítése:

Megsütjük a padlizsánt és a paprikát 200 fokos sütőben, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd lecsepegtetjük.

Felaprítjuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a padlizsánt

Üvegesre dinszteljük kevés olajon a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a padlizsánt és a paprikát, majd ízesítjük a száraz fűszerekkel és 15-20 percig főzzük.

Beletesszük a frissen vágott koriander levelet és összekeverjük, majd lefedjük majd néhány percre.

Bagettre, pirítósra kenjük és salátával díszítve kínáljuk.