Fordított rántotta recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 szál újhagyma
- 1 tk kacsazsír
- 8 szelet (gm) sonka
- 5 szem cherry paradicsom
- 0,5 dl (lm) tejszín
- ízlés szerint só
- aprított petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát karikára vágjuk, a kacsazsíron megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
A sonkát vastagabb csíkokra aprítjuk, ezt is megpirítjuk, és ha már szép aranybarna, ezt is tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékon ízlés szerint elkészítjük a rántottát, majd ráhalmozzuk a pirított sonkát, a lesütött hagymát, rádobáljuk a negyedelt paradicsomot, és petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A fordított rántotta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

