Feta sajtos fritatta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kápia paprika
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 szál újhagyma
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 szelet prágai sonka
- ízlés szerint Feta sajt
- szükség szerint olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint snidling
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt.
A paprikát, hagymát és újhagymát nagyobb darabokba vágjuk majd serpenyőben kevés olajon megpároljuk és közben sózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük (nagyon lazán, tényleg 4-5 keverés elég) megsózzuk, majd ráöntjük a zöldségekre. Ne keverjük.
Tépkedjük rá a sonkát és adjuk hozzá a kockázott vagy nagyobb darabokra morzsolt feta sajtot is. Amikor a szélén a tojás már kezd összeállni, tegyük át a serpenyőt az előmelegített sütőbe és kb 10 percig süssük kb 180 fokon.
A fritatta dupla magasságúra emelkedik, amit azonnal tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.