Fészek reggeli recept

Hozzávalók:
- 4 szelet toastkenyér (mérettől függően 2 is elég lehet)
- reszelt sajt (vagy lap sajt)
- 8 szelet bacon
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- kevés vaj (a formához)
- snidling (a díszítéshez)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A bacon szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd néhány perc alatt előpirítjuk őket. Vigyázzunk, hogy ne süljenek teljesen ropogósra, csak félig legyenek átsülve. Hagyjuk őket picit hűlni.
Közben a toastkenyér beléből akkora kör alakú formákat vágunk ki, amekkora a muffinsütő mélyedéseinek alja. A muffinsütőt vékonyan kivajazzuk, majd a kenyérszeleteket óvatosan belenyomjuk a mélyedések aljába.
A kenyérre szórunk reszelt sajtot vagy egy lap sajtot helyezünk rá. Két szelet baconből „kerítést” készítünk a kenyér köré, így alakítva ki a fészek formát, ami megtartja majd a tojást.
Mindegyik „fészekbe” beleütünk egy tojást, ügyelve arra, hogy a sárgája egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tepsit betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük.
Amikor elkészültek, a fészkeket óvatosan kiszedjük a formából, és frissen aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »