Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A bacon szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd néhány perc alatt előpirítjuk őket. Vigyázzunk, hogy ne süljenek teljesen ropogósra, csak félig legyenek átsülve. Hagyjuk őket picit hűlni.
Közben a toastkenyér beléből akkora kör alakú formákat vágunk ki, amekkora a muffinsütő mélyedéseinek alja. A muffinsütőt vékonyan kivajazzuk, majd a kenyérszeleteket óvatosan belenyomjuk a mélyedések aljába.
A kenyérre szórunk reszelt sajtot vagy egy lap sajtot helyezünk rá. Két szelet baconből „kerítést” készítünk a kenyér köré, így alakítva ki a fészek formát, ami megtartja majd a tojást.
Mindegyik „fészekbe” beleütünk egy tojást, ügyelve arra, hogy a sárgája egyben maradjon. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tepsit betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük.
Amikor elkészültek, a fészkeket óvatosan kiszedjük a formából, és frissen aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.