Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Expressz csirkefelfújt recept

Expressz csirkefelfújt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 ml tej
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 db hagyma
    • 1 teáskanál só
    • 2 db csirkecomb
    • 15 dkg rizs
    • 15 dkg zöldborsó
    • 1 csipet bors
    • 2 szelet bacon

    Elkészítése:

    A kockára vágott vöröshagymát  az olajon megpirítom. A combokat kifilézem, apró kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és nagy lángon, fedő alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajból, lisztből, tejből besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. A tojásokat fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverem vigyázva, hogy a habot ne törjem össze. Tortaformába öntöm, a tetejére teszem a darabolt bacont, és előmelegített sütőben 15,20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.

    Tipp:

    Csak 2 csirkecomb van a hűtőben, és mindenki éhes? 60 perc alatt elkészül ez a fogás, és ha van otthon kevés leveszöldségünk is, még egy levest is összeüthetünk a csontból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá