Epres túrógombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek búzadara (gríz)
- annyi szem eper, ahány a gombóc (kb 8-10 kisebb db)
- cukrozott dió és mák a hempergetéshez
Elkészítése:
A túrót villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, citrom héját, és a kétféle cukrot. A grízt is hozzákeverjük.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk, közepébe epret teszünk. Olajos-sós vízben feltesszük főni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.
Szűrővel lecsepegtetjük őket, és dióba illetve mákba hempergetjük a gombóckákat.
Tipp:
Ebből a menyiségből 8 szép nagy gombóc lett.
Forrás: https://www.anyakonyha.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.