Epres rebarbarás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 130 g finomliszt
- 70 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- 100 g vaj
- 3 ek barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
- 1 db közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek hideg víz
Töltelékhez:
- 300 g rebarbara
- 300 g eper
- 1 púpos ek kukoricakeményítő
- 3 ek barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
- 1 tk őrölt fahéj
Tojás a tészta megkenéséhez + egy kevés cukor
Elkészítése:
A liszteket a vajjal morzsoljuk össze. Én konyhai robotgépet használtam erre a célra. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. Dolgozzuk össze.
Ha szükséges adjunk hozzá apránként egy kevés hideg vizet. Ha összeállt a tészta csomagoljuk be és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.
A rebarbarát pucoljuk meg, és aprítsuk fel kisebb darabokra. Az epret is tisztítsuk meg és szeleteljük fel, majd keverjük össze a töltelék összes hozzávalóját.
A tésztából körülbelül 2 mm vastag korongot nyújtsunk. Érdemes egy sütőpapíron kinyújtani, így sokkal könnyebben áthelyezhetjük a tepsibe, amiben sütni szeretnénk.
Halmozzuk a közepébe a tölteléket és egyenletesen oszlassuk el a tésztán, ügyelve arra, hogy a szélétől 3-4 centit szabadon hagyjunk.
Hajtsuk fel a széleket és kenjük meg tojással a tésztát, majd szórjuk meg egy kevés barna nádcukorral.
Természetesen Galette helyett hagyományos pitét is készíthetünk.
Előmelegített sütőben körülbelül 40-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Itt a rebarbara és eper szezon. Igyekezzünk nehogy lemaradjunk róla!!!! Süssük a pitéket, főzzük a lekvárokat. :)