Egyszerű sajtpuffancs recept

Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csapott ek liszt
- 1 csapott kk sütőpor
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot és a sütőporral elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk.
Bő olajat forrósítunk. A gombócokat szép pirosra sütjük benne.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Bár már van egy jól bevált sajtkrokett receptem, de amikor megláttam ezt a finomságot, tudtam, hogy ki kell próbálnom.
Nagyon egyszerű és kb. 5 perc alatt összeállítható. Arra ajánlott figyelni, hogy a gombócok sütéskor megnőnek, ezért érdemes apróbb golyókat sodorni és csak pár darabot sütni egyszerre.
Ha nem elég forró az olaj, könnyen leragadhat. Én sütés közben párszor átkavartam, hogy mindenhol szép barnára süljenek a puffancsok.
Tartármártás kíséretében kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »