Egyszerű sajtpuffancs recept

Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 csapott ek liszt
- 1 csapott kk sütőpor
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot és a sütőporral elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk.
Bő olajat forrósítunk. A gombócokat szép pirosra sütjük benne.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Bár már van egy jól bevált sajtkrokett receptem, de amikor megláttam ezt a finomságot, tudtam, hogy ki kell próbálnom.
Nagyon egyszerű és kb. 5 perc alatt összeállítható. Arra ajánlott figyelni, hogy a gombócok sütéskor megnőnek, ezért érdemes apróbb golyókat sodorni és csak pár darabot sütni egyszerre.
Ha nem elég forró az olaj, könnyen leragadhat. Én sütés közben párszor átkavartam, hogy mindenhol szép barnára süljenek a puffancsok.
Tartármártás kíséretében kínáltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »