Egyszerű kolbászos lecsó recept

Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 nagyobb lecsó paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 szál gyulai kolbász
- olaj
- só
- bors
- fél evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- aki szereti (csípős paprika, nyers darált kb 1 teáskanál)
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük és hozzáadjuk a paprikát.
Megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb 10 perc alatt készre főzzük.
Végül belekeverjük a kolbászkarikákat és melegen, kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »