Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű kolbászos lecsó recept

Egyszerű kolbászos lecsó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 nagyobb lecsó paprika
    • 50 dkg paradicsom
    • 1 szál gyulai kolbász
    • olaj
    • bors
    • fél evőkanál pirospaprika
    • 1 gerezd fokhagyma
    • aki szereti (csípős paprika, nyers darált kb 1 teáskanál)

    Elkészítése:

    A hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük és hozzáadjuk a paprikát.

    Megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb 10 perc alatt készre főzzük.

    Végül belekeverjük a kolbászkarikákat és melegen, kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá