Egyszerű kolbászos lecsó recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 nagyobb lecsó paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 szál gyulai kolbász
- olaj
- só
- bors
- fél evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- aki szereti (csípős paprika, nyers darált kb 1 teáskanál)
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük és hozzáadjuk a paprikát.
Megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb 10 perc alatt készre főzzük.
Végül belekeverjük a kolbászkarikákat és melegen, kenyérrel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









