Egyszerű kolbászos lecsó recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 nagyobb lecsó paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 szál gyulai kolbász
- olaj
- só
- bors
- fél evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- aki szereti (csípős paprika, nyers darált kb 1 teáskanál)
Elkészítése:
A hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük és hozzáadjuk a paprikát.
Megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb 10 perc alatt készre főzzük.
Végül belekeverjük a kolbászkarikákat és melegen, kenyérrel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.