Egyszerű kolbászos lecsó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb lecsó paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 szál gyulai kolbász
  • olaj
  • bors
  • fél evőkanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • aki szereti (csípős paprika, nyers darált kb 1 teáskanál)

Elkészítése:

A hagymát és a paprikát megtiszítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

Egy kevés olajon megsütjük a kolbászkarikákat, majd kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Aláöntünk egy kevés vizet, összekeverjük és hozzáadjuk a paprikát.

Megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt 10-15 percig főzzük. Beletesszük az áttört fokhagymát és a paradicsomot, majd további kb 10 perc alatt készre főzzük.

Végül belekeverjük a kolbászkarikákat és melegen, kenyérrel tálaljuk.