Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű császármorzsa recept

Egyszerű császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 3-4 dl tej
    • 2-3 ek olaj
    • házi sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tojást a sóval és a cukorral kissé felverjük. Nem kell habosra, csak keveredjen el. Hozzáadjuk a lisztet, és annyi tejet adunk hozzá, hogy kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjunk.

    Egy nagyobb teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a masszát. Fakanállal szépen óvatosan elkezdjük átmozgatni a tésztát. Vigyázva, hogy ne keverjük ki a még folyékony tésztát a tűzhelyre.  Nem kell gyorsan keverni, csak mindenhol szilárduljon meg a massza első körben.

    Ha ez megvan, akkor hagyjuk egy kicsit pirulni, majd a fakanállal vagdaljuk kisebb darabokra, és keverjük át. Addig pirítsuk, míg szépen minden darab piros nem lesz.

    Ízlés dolga ki milyen kicsire szeretné feldarabolni a masszát. Ha elég piros már, akkor tálra szedjük, és lekvárt adunk mellé. Azon melegében a legfinomabb. Egyszerű, és gyorsan elkészül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá