Dödölle recept
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- annyi liszt amennyit felvesz (kb 40dkg)
- 2 tk só
- zsír
- 2-3 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A krumplikat megpucoljuk, összevagdaljuk, sózzuk és feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi +1 ujjnyi.
Nagyon puhára főzzük, levesszük a tűzről, nem öntjük le a főzővizet hanem abban törjük péppé.
Visszatesszük a tűzre (takarékra), folytonos keverés mellett lisztet adagolunk hozzá egészen addig amíg sűrű pépet nem kapunk.
Egy serpenyőben olajat, vagy zsírt hevítünk és hagymát szeletelünk bele. Lehet apróra de karikára is jó, kinek melyik szimpatikus, ezt megpirítjuk.
Egy másik serpenyőben zsiradékot forrósítunk és a krumplis masszánkból kanalanként kis halmokat rakunk (ne tegyünk egyszerre sokat, mert nem pirul olyan gyorsan és szét is mehet) és mindkét oldalát ropogósra sütjük.
A sült hagymával tálaljuk.
Tipp:
Bármilyen húshoz is nagyon finom, a külseje ropogós, a belseje krémes