Diós-kiflifelfújt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 db-hoz:
Töltelék:
- 2 db “szikkadt” kifli
- 3 dl tej
- 1 ek rum/rumaroma
- 50 g barna cukor
- 20 g vaj
- 1 kk őrölt fahéj
- 150 g darált dió
- 1/2 narancs reszelt héja
“Kötőanyag”:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g barna cukor
- csipet só
- 3 ek olaj
A tetejére:
- sárgabaracklekvár
- 100 g csokoládé
- 4 ek habtejszín
Sztori:
Kissé viseltes kiflik felhasználásával “kavartam” ki, egy szerintem ízében és állagában is megfelelő reggeli csemegét.
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütő formát előkészítjük, kivajazzuk (nálam szilikon – nem kellett vajazni:) Kifliket karikákra vágjuk és a meleg tejben elkevert vajas-fahéjas-cukros folyadékot ráöntjük.
Narancs héjat reszelünk rá és darált dióval hintve felhasználásig félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk és a cukrot ketté osztva, külön-külön kihabosítjuk. A habos sárga részbe olajat csorgatunk, majd a két masszát egybe telepítjük, majd óvatosan(habot nem törve) a diós kiflihez forgatjuk.
Muffin formákba kanalazzuk a diós masszát és forró sütőbe tolva, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Még forrón lekenjük lekvárral a sütik tetejét és rácsra téve hűlni hagyjuk. Tejszínt a csokoládéval vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk és a sütemények tetejére csorgatjuk.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!