Diós-kiflifelfújt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 db-hoz:
Töltelék:
- 2 db “szikkadt” kifli
- 3 dl tej
- 1 ek rum/rumaroma
- 50 g barna cukor
- 20 g vaj
- 1 kk őrölt fahéj
- 150 g darált dió
- 1/2 narancs reszelt héja
“Kötőanyag”:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g barna cukor
- csipet só
- 3 ek olaj
A tetejére:
- sárgabaracklekvár
- 100 g csokoládé
- 4 ek habtejszín
Sztori:
Kissé viseltes kiflik felhasználásával “kavartam” ki, egy szerintem ízében és állagában is megfelelő reggeli csemegét.
Elkészítése:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütő formát előkészítjük, kivajazzuk (nálam szilikon – nem kellett vajazni:) Kifliket karikákra vágjuk és a meleg tejben elkevert vajas-fahéjas-cukros folyadékot ráöntjük.
Narancs héjat reszelünk rá és darált dióval hintve felhasználásig félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk és a cukrot ketté osztva, külön-külön kihabosítjuk. A habos sárga részbe olajat csorgatunk, majd a két masszát egybe telepítjük, majd óvatosan(habot nem törve) a diós kiflihez forgatjuk.
Muffin formákba kanalazzuk a diós masszát és forró sütőbe tolva, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Még forrón lekenjük lekvárral a sütik tetejét és rácsra téve hűlni hagyjuk. Tejszínt a csokoládéval vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk és a sütemények tetejére csorgatjuk.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »