Cukkinis omlett ropogós zöldség körettel recept
Ők is elkészítették
Omlett . . . változatos elkészíthetősége miatt gyakran kerül a reggeliző asztalra kis családomban :)
Kivétel nélkül mindenki kedvence és így elkészítve, még a zöldségeket is megeszik gyerkőceim ; )))
Hozzávalók:
Az omletthez:
- személyenként 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- 3-4 vékony szelet cukkini (krumplihámozóval szeltem)
- 1 ek olívaolaj
- sajt a szóráshoz
A ropogós zöldségekhez:
- személyenként 1 szál újhagyma
- 1/2 szál sárgarépa, vörös káposzta csíkok
- kevés Lucullus sült krumpli fűszerkeverék
- 1 tk vaj
Elkészítése:
Először a zöldségeket készítem el. Teflon serpenyőben vajat olvasztok és a csíkokra vágott zöldségeket a fűszerkeverékkel megszórva roppanósra sütöm(félreteszem).
Személyenként 2 friss tojást készítek. Serpenyőben olíva olajat hevítek , majd a vékony cukkini csíkokkal kibélelem. Sózom borsozom és nyakon öntöm a felvert 2 tojással. 1-2 perc múlva spatulával átfordítom és másik felét is megpirítom (aki rezgősen szereti előbb húzza félre a tűzről :)
Előmelegített tányéron feltekerem mint a palacsintát és a pirított zöldségekkel körítve tálalom sajttal meghintve, kiadós és rostokban gazdag villás reggeli.
Jó étvágyat :)