Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés, gombás ragu recept

Csirkés, gombás ragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemell
    • 40 dkg csiperke gomba
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 0,5 l tyúkhúsleves kockából
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 cs petrezselyemzöld
    • só, bors
    • 2-3 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, majd félretesszük.

    Egy lábosban üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a húst is. Felöntjük a borral és a levessel. Kb 10 percig főzzük. Végül beletesszük a tejszínt is. Legvégül a pár evőkanál vízzel kevert keményítőt tesszük bele és felforraljuk.

    Megszórjuk aprított petrezselyem zölddel. Főtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá