Csirkés, gombás ragu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 40 dkg csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 0,5 l tyúkhúsleves kockából
- 1 dl főzőtejszín
- 1 cs petrezselyemzöld
- só, bors
- 2-3 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, majd félretesszük.
Egy lábosban üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a húst is. Felöntjük a borral és a levessel. Kb 10 percig főzzük. Végül beletesszük a tejszínt is. Legvégül a pár evőkanál vízzel kevert keményítőt tesszük bele és felforraljuk.
Megszórjuk aprított petrezselyem zölddel. Főtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »



