Csirkés, gombás ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0,5 l tyúkhúsleves kockából
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 2-3 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csirkecsíkokat, majd félretesszük.

Egy lábosban üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a húst is. Felöntjük a borral és a levessel. Kb 10 percig főzzük. Végül beletesszük a tejszínt is. Legvégül a pár evőkanál vízzel kevert keményítőt tesszük bele és felforraljuk.

Megszórjuk aprított petrezselyem zölddel. Főtt tésztával tálaljuk.