Csirkemáj pástétom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- zsír (lehet tyúk, liba vagy kacsa is)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg csirkemáj
- 10 dkg vaj (NEM margarin!)
- só, bors
- 1 csomag morzsolt majoránna
Elkészítése:
A májat mossuk meg, majd a hártyákat szedjük le. Ha szép nagyok, akkor vágjuk kisebb darabokra.
A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk apróra.
Egy edényben forrósítsunk kevés zsírt, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Amikor a hagyma már színes, akkor adjuk hozzá a májat és pirítsuk fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a vajat, várjuk meg, amíg elolvad és fedővel takarjuk le.
Főzzük 15-20 percig. Ha a máj megfőtt (akkor főtt meg, ha egy kést, vagy hurkapálcát beleszúrva nem folyik belőle véres lé) akkor adjuk hozzá a fűszereket és forraljuk még kb 1 percig.
Botmixerrel pürésítsük az egészet. Kóstoljuk meg és még ízesítsük ízlésünknek megfelelően.
Tegyük kisebb edényekbe és a tetejére kanalazzunk kevés zsírt, így nem fog megbarnulni.
Ízlés szerint a májkrémbe tehetünk még fokhagymát, chillit, bazsalikomot, ki mivel szereti.
Ha sok egyszerre ez az adag, akkor kiadagolva, zsírral lezárva le lehet fagyasztani, majd szobahőmérsékleten kiengedni fogyasztás előtt. Olyan, mintha friss lenne.
A kész májkrém hűtőben 4-5 napig simán eláll.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »