Csevapcsicsa recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 20 dkg sertéshús
- 10 dkg vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- erős paprika
- édesnemes paprika
- olaj
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húsokat ledaráljuk, és a vöröshagymát reszeljük hozzá. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, majd 1 órát hűtőben érleljük.
Utána 2 cm vastag, 5 cm hosszú rudakká formázzuk nedves kézzel. Ismét hűtőbe tesszük. 1 óra múlva olajjal megkenjük, és nyáron lehetőleg faszénparázson, forgatva sütjük. Télen egy teflonos tepsibe helyezzük őket egymástól 4-5 cm távolságra és 160 fokos sütőben, légkeveréses grillezőn süssük szép pirosra.
Salátával, főtt burgonyával, friss hagymával körítjük, petrezselyemmel megszórjuk
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.