Csevapcsicsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús
  • 20 dkg sertéshús
  • 10 dkg vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • erős paprika
  • édesnemes paprika
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húsokat ledaráljuk, és a vöröshagymát reszeljük hozzá. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, majd 1 órát hűtőben érleljük.

Utána 2 cm vastag, 5 cm hosszú rudakká formázzuk nedves kézzel. Ismét hűtőbe tesszük. 1 óra múlva olajjal megkenjük, és nyáron lehetőleg faszénparázson, forgatva sütjük. Télen egy teflonos tepsibe helyezzük őket egymástól 4-5 cm távolságra és 160 fokos sütőben, légkeveréses grillezőn süssük szép pirosra.

Salátával, főtt burgonyával, friss hagymával körítjük, petrezselyemmel megszórjuk