Császármorzsa recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl tej
- 4 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint
- kb 10 dkg vaj a sütéshez vagy olaj
- lekvár
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A tojássárgákat a puha margarinnal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat, a lisztet és a tejet.
A tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába.
A tésztát részletekben süssük meg. Egy magas falú serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot, beleöntünk egy adag tésztát.
Sütjük pár percig, aztán fakanállal kavargatjuk, aprítjuk a tésztát, míg szépen meg nem sül.
Megszórjuk vaníliás porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »