Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csáky rostélyos recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet rostélyos
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 3 paradicsom
    • 3 zöldpaprika
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 fej vörös¬hagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • pirospaprika

    Elkészítés:
    A vékonyra kivert hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és egy hagymából, a paprikából meg a paradicsomból a szokásos módon lecsót készítünk, majd rövid lére forralva, az elhabart tojásokat ráütjük. Amikor már kocsonyás, a tűzről levesszük, négyfelé osztjuk, és mindegyik hússzeletre teszünk belőle. Először a hús oldalát hajtjuk rá, majd összetekerjük, és átkötjük vagy megtűzzük. Az olajban a másik, karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a lisztbe mártott hústekercseket megforgatjuk benne, késhegynyi pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Tálalás előtt a levét egy kevés liszttel elhabart tejföllel sűrítjük be.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá