Csáky rostélyos recept

Hozzávalók:
- 4 szelet rostélyos
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 fej vörös¬hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A vékonyra kivert hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és egy hagymából, a paprikából meg a paradicsomból a szokásos módon lecsót készítünk, majd rövid lére forralva, az elhabart tojásokat ráütjük. Amikor már kocsonyás, a tűzről levesszük, négyfelé osztjuk, és mindegyik hússzeletre teszünk belőle. Először a hús oldalát hajtjuk rá, majd összetekerjük, és átkötjük vagy megtűzzük. Az olajban a másik, karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a lisztbe mártott hústekercseket megforgatjuk benne, késhegynyi pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Tálalás előtt a levét egy kevés liszttel elhabart tejföllel sűrítjük be.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »