Csáky rostélyos recept
Hozzávalók:
- 4 szelet rostélyos
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál liszt
- 2 fej vörös¬hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A vékonyra kivert hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és egy hagymából, a paprikából meg a paradicsomból a szokásos módon lecsót készítünk, majd rövid lére forralva, az elhabart tojásokat ráütjük. Amikor már kocsonyás, a tűzről levesszük, négyfelé osztjuk, és mindegyik hússzeletre teszünk belőle. Először a hús oldalát hajtjuk rá, majd összetekerjük, és átkötjük vagy megtűzzük. Az olajban a másik, karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a lisztbe mártott hústekercseket megforgatjuk benne, késhegynyi pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Tálalás előtt a levét egy kevés liszttel elhabart tejföllel sűrítjük be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

