Hozzávalók:
Elkészítés:
A vékonyra kivert hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük. Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, és egy hagymából, a paprikából meg a paradicsomból a szokásos módon lecsót készítünk, majd rövid lére forralva, az elhabart tojásokat ráütjük. Amikor már kocsonyás, a tűzről levesszük, négyfelé osztjuk, és mindegyik hússzeletre teszünk belőle. Először a hús oldalát hajtjuk rá, majd összetekerjük, és átkötjük vagy megtűzzük. Az olajban a másik, karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a lisztbe mártott hústekercseket megforgatjuk benne, késhegynyi pirospaprikával meghintjük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Tálalás előtt a levét egy kevés liszttel elhabart tejföllel sűrítjük be.