Citrusos zöldségfasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 darab cukkini (lereszelve, kinyomkodva)
- 2 szál sárgarépa (lereszelve)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál zabpehely (kb)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 fej vöröshagyma (reszelve)
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Továbbá:
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítése:
A cukkinit lesózzuk, állni hagyjuk, majd 10 perc után jól kinyomkodjuk. Ezután hozzáadjuk a répát, vörös és fokhagymát és a citromhéjat is (ízlés szerint akár kevés narancshéjat is adhatunk hozzá).
Belekeverjük a tojást, zabpelyhet, fűszereket, alaposan összedolgozzuk és állni hagyjuk 5–10 percet.
Formázzunk a masszából kis pogácsákat (ebből az adagból kb 8-10 jön ki), majd forgassuk zsemlemorzsába, ezután sütőben vagy serpenyőben süssük aranybarnára.
Tipp:
Citromhéj helyett lime-mal is kipróbálhatod vagy egy csipet narancshéjjal kombinálva. Szuper hozzá fokhagymás joghurt, hummusz vagy natúr tejföl. Ha különlegesen szeretnéd tálalni, akkor szórd meg extra fűszerekkel, tegyél mellé friss zöldeket és kész is az éttermi élmény – otthon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »