Citromos lazac színes körettel recept

Hozzávalók:
- 2 darab lazacfilé
- 1 citrom
- petrezselyemzöld
- 0,5 mk vaj
- 1 ek olívaolaj
- só
Köret:
- 1 bébi cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 szelet csili
- só
Elkészítése:
A lazacot kiolvasztjuk és vízzel kissé leöblítjük, majd a citrom kifacsart levével meglocsoljuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és rádobunk 2 karika citromot. A halat besózzuk és a serpenyőbe helyezzük és hozzáadjuk a vajat.
Közepes lángon sütjük, majd pár perc múlva megfordítjuk és a serpenyőt lefedve sütjük a hal másik oldalát.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Köret készítése:
A zöldségeket alaposan megmossuk. A cukkinit és a répát gyufaszál vékonyra felvágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat és rádobjuk a répát. Pici sóval és csilivel meghintjük és hozzáadjuk a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát. Pár percet kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és további 1-2 percet együtt sütjük. Apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk és a citromos lazaccal kínáljuk.
Tipp:
Ezt a receptet ajánlom ünnepi ebédként cukorbetegeknek,fogyókúrázóknak és mindenkinek aki szeretne egészségesen táplálkozni. A lazac helyett bármilyen sovány párolt húst is kínálhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »