Citromos lazac színes körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 darab lazacfilé
  • 1 citrom
  • petrezselyemzöld
  • 0,5 mk vaj
  • 1 ek olívaolaj

Köret:

  • 1 bébi cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szelet csili

Elkészítése:

A lazacot kiolvasztjuk és vízzel kissé leöblítjük, majd a citrom kifacsart levével meglocsoljuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és rádobunk 2 karika citromot. A halat besózzuk és a serpenyőbe helyezzük és hozzáadjuk a vajat.

Közepes lángon sütjük, majd pár perc múlva megfordítjuk és a serpenyőt lefedve sütjük a hal másik oldalát.

Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Köret készítése:

A zöldségeket alaposan megmossuk. A cukkinit és a répát gyufaszál vékonyra felvágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat és rádobjuk a répát. Pici sóval és csilivel meghintjük és hozzáadjuk a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát. Pár percet kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és további 1-2 percet együtt sütjük. Apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk és a citromos lazaccal kínáljuk.

Tipp:

Ezt a receptet ajánlom ünnepi ebédként cukorbetegeknek,fogyókúrázóknak és mindenkinek aki szeretne egészségesen táplálkozni. A lazac helyett bármilyen sovány párolt húst is kínálhatunk.