Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A lazacot kiolvasztjuk és vízzel kissé leöblítjük, majd a citrom kifacsart levével meglocsoljuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és rádobunk 2 karika citromot. A halat besózzuk és a serpenyőbe helyezzük és hozzáadjuk a vajat.
Közepes lángon sütjük, majd pár perc múlva megfordítjuk és a serpenyőt lefedve sütjük a hal másik oldalát.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
A zöldségeket alaposan megmossuk. A cukkinit és a répát gyufaszál vékonyra felvágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat és rádobjuk a répát. Pici sóval és csilivel meghintjük és hozzáadjuk a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát. Pár percet kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és további 1-2 percet együtt sütjük. Apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórjuk és a citromos lazaccal kínáljuk.
Ezt a receptet ajánlom ünnepi ebédként cukorbetegeknek,fogyókúrázóknak és mindenkinek aki szeretne egészségesen táplálkozni. A lazac helyett bármilyen sovány párolt húst is kínálhatunk.