Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Camembert diós panírban, áfonyamártással recept

Camembert diós panírban, áfonyamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 camembert (nagy)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • 4 ek aprított dió
    • csipet szerecsendió
    • csipet őrölt fehér bors
    • olaj a sütéshez

    Áfonyamártáshoz:

    • 1 csomag aszalt vörös áfonya
    • 2 dl édes vörösbor
    • 4 dl víz
    • ízlés szerint cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 fahéj
    • 1 csillagánizs
    • 1 ek citromlé
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 ek étkezési keményítő (+ 1-2 ek víz)

    Elkészítése:

    Áfonyamártás készítése:

    Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.

    Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.

    Camembert készítése:

    A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.

    A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel, (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk), ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.

    A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-zsemlemorzsába, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.

    Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Átfordítás közben vigyázzunkm nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor ki fog folyni a panírból.)

    Ezután óvatosan emeljük ki az olajból, helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Tálaljuk rögtön a kisült sajtot az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.

    A camembert diós panírban, áfonyamártással kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 209 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá