Camembert diós panírban, áfonyamártással recept
Hozzávalók:
- 2 camembert (nagy)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek aprított dió
- só
- csipet szerecsendió
- csipet őrölt fehér bors
- olaj a sütéshez
Áfonyamártáshoz:
- 1 csomag aszalt vörös áfonya
- 2 dl édes vörösbor
- 4 dl víz
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 fahéj
- 1 csillagánizs
- 1 ek citromlé
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 ek étkezési keményítő (+ 1-2 ek víz)
Elkészítése:
Áfonyamártás készítése:
Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.
Camembert készítése:
A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.
A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel, (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk), ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.
A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-zsemlemorzsába, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.
Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Átfordítás közben vigyázzunkm nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor ki fog folyni a panírból.)
Ezután óvatosan emeljük ki az olajból, helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tálaljuk rögtön a kisült sajtot az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.
A camembert diós panírban, áfonyamártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 9 g