Camembert diós panírban, áfonyamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 camembert (nagy)
  • 3 tojás
  • liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 4 ek aprított dió
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt fehér bors
  • olaj a sütéshez

Áfonyamártáshoz:

  • 1 csomag aszalt vörös áfonya
  • 2 dl édes vörösbor
  • 4 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 fahéj
  • 1 csillagánizs
  • 1 ek citromlé
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 ek étkezési keményítő (+ 1-2 ek víz)

Elkészítése:

Áfonyamártás készítése:

Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.

Camembert készítése:

A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.

A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel, (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk), ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.

A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-zsemlemorzsába, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.

Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Átfordítás közben vigyázzunkm nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor ki fog folyni a panírból.)

Ezután óvatosan emeljük ki az olajból, helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálaljuk rögtön a kisült sajtot az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.