Hozzávalók:
Áfonyamártáshoz:
Elkészítése:
Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.
A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze.
A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel, (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk), ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.
A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-zsemlemorzsába, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.
Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. (Átfordítás közben vigyázzunkm nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor ki fog folyni a panírból.)
Ezután óvatosan emeljük ki az olajból, helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
Tálaljuk rögtön a kisült sajtot az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.