Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundázott töltött káposzta recept

Bundázott töltött káposzta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12 közepes levél savanyú káposzta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg darált hús
    • 20 dkg rizs
    • őrölt bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk őrölt pirospaprika

    Panírozáshoz:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:
    A levelek közepéről az eret kivágjuk. A húst a megfőzött rizzsel, tojással, zúzott fokhagymával, kevés olajon megfuttatott hagymával és pirospaprikával összedolgozzuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A masszát a levelekbe töltjük, majd felcsavarjuk. A kis “csomagokat” lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Még egyszer megismételjük a tojásos-zsemlemorzsás forgatást, hogy sütés közben biztos ne folyjon ki a töltelék. Közepesen meleg olajban kisütjük. Ne legyen forró, különben hirtelen megpirul, de a közepe még nyers marad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá