Bundázott töltött káposzta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 12 közepes levél savanyú káposzta
  • 1 tojás
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt pirospaprika

Panírozáshoz:

  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:
A levelek közepéről az eret kivágjuk. A húst a megfőzött rizzsel, tojással, zúzott fokhagymával, kevés olajon megfuttatott hagymával és pirospaprikával összedolgozzuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A masszát a levelekbe töltjük, majd felcsavarjuk. A kis “csomagokat” lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Még egyszer megismételjük a tojásos-zsemlemorzsás forgatást, hogy sütés közben biztos ne folyjon ki a töltelék. Közepesen meleg olajban kisütjük. Ne legyen forró, különben hirtelen megpirul, de a közepe még nyers marad.