Bruschetta shiitake gombával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 főre
- 20 dkg bagett (teljes kiőrlésű)
- 10 dkg shiitake gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű (friss)
- 1 késhegynyi bors
- 1 kk só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A bagetteket felvágjuk ujjnyi szeletekre, majd sütőlemezre téve olívaolajjal meglocsoljuk.
A gombát megmossuk, leszárítjuk és félbevágjuk a nagyobbakat. Vajon megpirítunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, rádobjuk a gombát, és tovább pirítjuk.
A gombát sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd pár perc alatt puhára sütjük. Kb. 8 perc alatt kész.
A kenyérszeleteket kivesszük a sütőből, amikor megpirult már, melegen a maradék fokhagymával bedörzsöljük. A gombát a bagettekre halmozzuk, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.