Bruschetta shiitake gombával recept

Hozzávalók:
- 2 főre
- 20 dkg bagett (teljes kiőrlésű)
- 10 dkg shiitake gomba
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk kakukkfű (friss)
- 1 késhegynyi bors
- 1 kk só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 dkg vaj
Elkészítése:
A bagetteket felvágjuk ujjnyi szeletekre, majd sütőlemezre téve olívaolajjal meglocsoljuk.
A gombát megmossuk, leszárítjuk és félbevágjuk a nagyobbakat. Vajon megpirítunk 3 gerezd zúzott fokhagymát, rádobjuk a gombát, és tovább pirítjuk.
A gombát sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd pár perc alatt puhára sütjük. Kb. 8 perc alatt kész.
A kenyérszeleteket kivesszük a sütőből, amikor megpirult már, melegen a maradék fokhagymával bedörzsöljük. A gombát a bagettekre halmozzuk, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »