Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolis rizsgolyó recept

Brokkolis rizsgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl rizs
    • 1 fej brokkoli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt (trappista) sajt
    • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál liszt
    • só, őrölt fekete bors
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez vagy sütőpapír a tepsihez

    Sajtmártás:

    • 2 evőkanál vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 3 dl tej
    • 5 dkg reszelt sajt
    • só, bors
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A rizst pergősre megfőzzük, a rózsáira szedett brokkolit pedig félpuhára megpároljuk. Mikor elkészültek, kissé kihűtjük őket.

    Egy tálba tesszük a rizst, a puha brokkolit, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a lisztet és a vágott petrezselymet. Óvatosan összekeverjük, hogy a brokkoli ne nagyon törjön benne össze, majd a masszát ízesítjük sóval és őröl fekete borssal.

    Vizes kézzel tojás nagyságú labdákat készítünk a masszából, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.

    Forró olajban sütjük ki a golyókat vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, kevés olajjal megpermetezve. Mikor szép aranybarnák a golyók, akkor itatóspapírra szedjük és forrón tálaljuk a sajtmártással.

    A lisztet világosra pirítjuk a vajon, majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a meleg tejet. Folyamatosan kevergetve besűrítjük a mártást. A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot is. Addig keverjük, míg a sajt elolvad benne. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha kell, még öntünk hozzá tejet, ha nagyon sűrűnek találnánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá