Brokkolis rizsgolyó recept

Hozzávalók:
- 2,5 dl rizs
- 1 fej brokkoli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt (trappista) sajt
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- só, őrölt fekete bors
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez vagy sütőpapír a tepsihez
Sajtmártás:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A rizst pergősre megfőzzük, a rózsáira szedett brokkolit pedig félpuhára megpároljuk. Mikor elkészültek, kissé kihűtjük őket.
Egy tálba tesszük a rizst, a puha brokkolit, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a lisztet és a vágott petrezselymet. Óvatosan összekeverjük, hogy a brokkoli ne nagyon törjön benne össze, majd a masszát ízesítjük sóval és őröl fekete borssal.
Vizes kézzel tojás nagyságú labdákat készítünk a masszából, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.
Forró olajban sütjük ki a golyókat vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, kevés olajjal megpermetezve. Mikor szép aranybarnák a golyók, akkor itatóspapírra szedjük és forrón tálaljuk a sajtmártással.
A lisztet világosra pirítjuk a vajon, majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a meleg tejet. Folyamatosan kevergetve besűrítjük a mártást. A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot is. Addig keverjük, míg a sajt elolvad benne. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha kell, még öntünk hozzá tejet, ha nagyon sűrűnek találnánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »