Hozzávalók:
Sajtmártás:
Elkészítése:
A rizst pergősre megfőzzük, a rózsáira szedett brokkolit pedig félpuhára megpároljuk. Mikor elkészültek, kissé kihűtjük őket.
Egy tálba tesszük a rizst, a puha brokkolit, a nyers tojást, a reszelt sajtot, a lisztet és a vágott petrezselymet. Óvatosan összekeverjük, hogy a brokkoli ne nagyon törjön benne össze, majd a masszát ízesítjük sóval és őröl fekete borssal.
Vizes kézzel tojás nagyságú labdákat készítünk a masszából, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.
Forró olajban sütjük ki a golyókat vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, kevés olajjal megpermetezve. Mikor szép aranybarnák a golyók, akkor itatóspapírra szedjük és forrón tálaljuk a sajtmártással.
A lisztet világosra pirítjuk a vajon, majd állandóan kevergetve hozzáöntjük a meleg tejet. Folyamatosan kevergetve besűrítjük a mártást. A végén hozzákeverjük a reszelt sajtot is. Addig keverjük, míg a sajt elolvad benne. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Ha kell, még öntünk hozzá tejet, ha nagyon sűrűnek találnánk.