Bolognai lencse recept

Hozzávalók:
- 40 dkg lencse (beáztatott)
- 1 babérlevél
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg darált sertéshús
- 18 dkg sűrített paradicsom
- 2 ek ketchup
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- kakukkfű ízlés szerint
- rozmaring ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl vörösbor
- 8 dkg sajt (reszelt)
- 1 teáskanál petrezselyem (szárított)
Elkészítése:
A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, kb 10 perc. Sózzuk, borsozzuk. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk. Kakukkfűvel és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük.
Lassanként hozzáadjuk a vörösbort és 10-12 percig pároljuk. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »