Bolognai lencse recept

Hozzávalók:
- 40 dkg lencse (beáztatott)
- 1 babérlevél
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg darált sertéshús
- 18 dkg sűrített paradicsom
- 2 ek ketchup
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- kakukkfű ízlés szerint
- rozmaring ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
- 1,5 dl vörösbor
- 8 dkg sajt (reszelt)
- 1 teáskanál petrezselyem (szárított)
Elkészítése:
A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, kb 10 perc. Sózzuk, borsozzuk. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk. Kakukkfűvel és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük.
Lassanként hozzáadjuk a vörösbort és 10-12 percig pároljuk. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »