BBQ csirkés wrap recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecombfilé
Páchoz
- 1 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál füstölt törött paprika
- 1 kiskanál bors
- 1 /2 kiskanál cayenne bors
- 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
- 2 evőkanál olaj
Páchoz
- 3 evőkanál füstős bbq mártás
- 1 evőkanál édes bbq mártás
- 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
- 4 db tortillalap
Öntet a tálaláshoz
- 3 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál füstös bbq mártás
- 20 dkg vörös cheddar sajt
- ízlés szerint vegyes saláta keverék
Elkészítése:
A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a hússzeleteket. A bepácolt húst rakjuk 2-3 órára a hűtőbe.
Grill serpenyőben kevés olajon süssük meg a húst pár perc alatt. Rakjuk félre hagyjuk kihűlni.
A kétféle bbq mártást és a fűszerekeveréket keverjük össze, majd a húst vágjuk fel kisebb darabokra. A húst keverjük össze a bbq mártással, majd rakjuk hűtőbe 1-2 órára.
Készítsük elő a tálaláshoz is az öntetet, a majonézt és a bbq mártást keverjük el a fűszerkeverékkel.
Két tortillalapot fektessünk egymásra, majd kenjük meg az öntettel.
A tetejére rakjunk a saláta keverékből, majd szórjuk meg sajttal. Ezután tegyünk húst a tetejére.
Tekerjük fel jó szorosan a tortillát.
A grillserpenyőt forrósítsuk fel, majd rakjuk bele a tortilla tekercset.
A tekercs alját és a tetejét is 1-2 percig pirítsuk a serpenyőben amíg szép színt kap kívülről.
Tálaláskor vágjuk félbe a tekercset, majd grillezünk a tetejére sajt csíkokat.