BBQ csirkés wrap

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
BBQ csirkés wrap

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecombfilé

Páchoz

  • 1 kiskanál fokhagymapor
  • 1 kiskanál füstölt törött paprika
  • 1 kiskanál bors
  • 1 /2 kiskanál cayenne bors
  • 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj

Páchoz

  • 3 evőkanál füstős bbq mártás
  • 1 evőkanál édes bbq mártás
  • 1 kiskanál bbq fűszerkeverék
  • 4 db tortillalap

Öntet a tálaláshoz

  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál füstös bbq mártás
  • 20 dkg vörös cheddar sajt
  • ízlés szerint vegyes saláta keverék

Elkészítése:

A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd pácoljuk be vele a hússzeleteket. A bepácolt húst rakjuk 2-3 órára a hűtőbe.

Grill serpenyőben kevés olajon süssük meg a húst pár perc alatt. Rakjuk félre hagyjuk kihűlni.

A kétféle bbq mártást és a fűszerekeveréket keverjük össze, majd a húst vágjuk fel kisebb darabokra. A húst keverjük össze a bbq mártással, majd rakjuk hűtőbe 1-2 órára.

Készítsük elő a tálaláshoz is az öntetet, a majonézt és a bbq mártást keverjük el a fűszerkeverékkel.

Két tortillalapot fektessünk egymásra, majd kenjük meg az öntettel.

A tetejére rakjunk a saláta keverékből, majd szórjuk meg sajttal. Ezután tegyünk húst a tetejére.

Tekerjük fel jó szorosan a tortillát.

A grillserpenyőt forrósítsuk fel, majd rakjuk bele a tortilla tekercset.

A tekercs alját és a tetejét is 1-2 percig pirítsuk a serpenyőben amíg szép színt kap kívülről.

Tálaláskor vágjuk félbe a tekercset, majd grillezünk a tetejére sajt csíkokat.