Bárányborda zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 2 báránykaraj bordacsonttal
Marinád:
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 tk reszelt gyömbér
- só
- őrölt fekete bors
Köret:
- 40 dkg vegyes zöldségköret (fagyasztott)
- só
- bors
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, és szárazra töröljük. A marinádhoz valókat összekeverjük, és a húsokat bedörzsöljük vele, majd egy jól záródó dobozban a marinádban hagyva 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
Másnap a grillserpenyőt forrósítsuk fel, és a húsokat grillezzük megforgatva 4-6 percig. Kevés sóval ízesítjük, és meleg helyen tartjuk mindaddig, míg a zöldségkeveréket vajon a sóval, borssal fűszerezve félpuhára pároljuk.
Ezután tálaljuk a báránybordával.
Tipp:
Húsvétra igazi ünnepi menü lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »