Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bárányborda zöldségekkel recept

Bárányborda zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 báránykaraj bordacsonttal

    Marinád:

    • 1 dl olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 citrom leve
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • őrölt fekete bors

    Köret:

    • 40 dkg vegyes zöldségköret (fagyasztott)
    • bors
    • 2 ek vaj

    Elkészítése:

    A húst megtisztítjuk, és szárazra töröljük. A marinádhoz valókat összekeverjük, és a húsokat bedörzsöljük vele, majd egy jól záródó dobozban a marinádban hagyva 1 éjszakán át hűtőben érleljük.

    Másnap a grillserpenyőt forrósítsuk fel, és a húsokat grillezzük megforgatva 4-6 percig. Kevés sóval ízesítjük, és meleg helyen tartjuk mindaddig, míg a zöldségkeveréket vajon a sóval, borssal fűszerezve félpuhára pároljuk.

    Ezután tálaljuk a báránybordával.

    Tipp:

    Húsvétra igazi ünnepi menü lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá