Bárányborda zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 2 báránykaraj bordacsonttal
Marinád:
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 1 tk reszelt gyömbér
- só
- őrölt fekete bors
Köret:
- 40 dkg vegyes zöldségköret (fagyasztott)
- só
- bors
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, és szárazra töröljük. A marinádhoz valókat összekeverjük, és a húsokat bedörzsöljük vele, majd egy jól záródó dobozban a marinádban hagyva 1 éjszakán át hűtőben érleljük.
Másnap a grillserpenyőt forrósítsuk fel, és a húsokat grillezzük megforgatva 4-6 percig. Kevés sóval ízesítjük, és meleg helyen tartjuk mindaddig, míg a zöldségkeveréket vajon a sóval, borssal fűszerezve félpuhára pároljuk.
Ezután tálaljuk a báránybordával.
Tipp:
Húsvétra igazi ünnepi menü lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »