Bárányborda zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 báránykaraj bordacsonttal

Marinád:

  • 1 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • őrölt fekete bors

Köret:

  • 40 dkg vegyes zöldségköret (fagyasztott)
  • bors
  • 2 ek vaj

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, és szárazra töröljük. A marinádhoz valókat összekeverjük, és a húsokat bedörzsöljük vele, majd egy jól záródó dobozban a marinádban hagyva 1 éjszakán át hűtőben érleljük.

Másnap a grillserpenyőt forrósítsuk fel, és a húsokat grillezzük megforgatva 4-6 percig. Kevés sóval ízesítjük, és meleg helyen tartjuk mindaddig, míg a zöldségkeveréket vajon a sóval, borssal fűszerezve félpuhára pároljuk.

Ezután tálaljuk a báránybordával.

Tipp:

Húsvétra igazi ünnepi menü lehet.