Bajor fasírt recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darálthús (sertés, pulyka vagy csirke)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl vagy főzőtejszín
- 1 ek finomliszt
- étolaj
- só
- pirospaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- majoránna
Galuskához:
- 40 dkg finomliszt
- 20 dkg tehéntúró
- 4 ek étolaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek apróra vágott kapor
- só
Elkészítése:
A darált húst a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés piros paprikával megszórom, felengedem kb 2 dl vízzel, és ebbe helyezem bele az elkészített kis gombócokat. Ízesítem sóval, és még majorannával. Puhára főzöm (főzési idő kb 10-15 perc). Ha kész, a lisztet elkeverem a tejföllel vagy főzőtejszínnel, besűrítem, összeforralom, és készen van. Közben elkészítem a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adok, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjak. Bő, lobogó, sós vízben kifőzöm, leöblítem, és 1-2 evőkanál forró olajjal meglocsolom. A túrótól nagyon finom, “selymes” lesz a galuskánk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »