Baconos-brokkolis tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg bacon
- 30 dkg csirkemell
- 0,5 fej brokkoli (lehet fagyasztott is)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál mascarpone vagy másmilyen krémsajt
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- csipet szerecsendió
- 25 dkg kifőtt linguine vagy spagetti tészta
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük és forrásban lévő vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A tésztát is kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrük és ezt is félretesszük.
Közben a bacont csíkokra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani kevés olajon. Pár perc után hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst is és addig sütjük, amíg a hús minden oldala kifehéredik. Közben sózzuk és borsozzuk, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a mascarponét, majd a tejszínt és felforraljuk. Kb 5 perc főzés után hozzáadjuk a brokkolit is és újabb 5 percig főzzük.
Végül megszórjuk szerecsendióval, hozzádajuk a tésztát és az egészet összeforgatjuk alaposan.
Tálaláskor adhatunk mellé reszelt sajtot is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »