Hozzávalók:
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük és forrásban lévő vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A tésztát is kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrük és ezt is félretesszük.
Közben a bacont csíkokra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben elkezdjük pirítani kevés olajon. Pár perc után hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst is és addig sütjük, amíg a hús minden oldala kifehéredik. Közben sózzuk és borsozzuk, majd a zúzott fokhagymát is belekeverjük.
Ezután hozzáadjuk a mascarponét, majd a tejszínt és felforraljuk. Kb 5 perc főzés után hozzáadjuk a brokkolit is és újabb 5 percig főzzük.
Végül megszórjuk szerecsendióval, hozzádajuk a tésztát és az egészet összeforgatjuk alaposan.
Tálaláskor adhatunk mellé reszelt sajtot is.