Baconbe tekert gombafejek ricottás-spenótos töltelékkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-8 nagyobb fej gomba
- póréhagyma
- 1 maréknyi kockázott bacon
- 6-8 szelet bacon
- vaj
- 1 csomag bébi spenót
- 1 doboz ricotta (kb. 250 g)
- karakteres chedar sajt, só, bors
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk majd szárazra töröljük. Egy kisebb tepsibe egymás mellé helyezzük némi vaj kíséretében.
Készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk kevés vajat, majd a kockázott bacont és póréhagymát pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a spenótot és keverés mellett fonnyasszuk meg. Most már más dolgunk nincs, mint a ricottát hozzákeverni és miután az egész átmelegedett, ízlés szerint fűszerezni sóval és borssal.
A gombafejeket töltsük meg a ricottás töltelékkel, tekerjük körbe baconszalonnával, majd a tetejére reszeljünk sajtot.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük meg. Köretként édesburgonya chipsz készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »