Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconbe tekert gombafejek ricottás-spenótos töltelékkel recept

Baconbe tekert gombafejek ricottás-spenótos töltelékkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6-8 nagyobb fej gomba
    • póréhagyma
    • 1 maréknyi kockázott bacon
    • 6-8 szelet bacon
    • vaj
    • 1 csomag bébi spenót
    • 1 doboz ricotta (kb. 250 g)
    • karakteres chedar sajt, só, bors

    Elkészítése:

    A gombákat megtisztítjuk, megmossuk majd szárazra töröljük. Egy kisebb tepsibe egymás mellé helyezzük némi vaj kíséretében.

    Készítsük el a tölteléket. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk kevés vajat, majd a kockázott bacont és póréhagymát pirítsuk meg.

    Adjuk hozzá a spenótot és keverés mellett fonnyasszuk meg. Most már más dolgunk nincs, mint a ricottát hozzákeverni és miután az egész átmelegedett, ízlés szerint fűszerezni sóval és borssal.

    A gombafejeket töltsük meg a ricottás töltelékkel, tekerjük körbe baconszalonnával, majd a tetejére reszeljünk sajtot.

    Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük meg. Köretként édesburgonya chipsz készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá